Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ο Χορός της Λίμνης - Lake Party - Νεράιδα



Ένα έθιμο αναβιώνει σήμερα παραμονή του 15Αύγουστου, στο μικρό λόφο δίπλα στο λιμανάκι της Νεράιδας, οι Νεολαία της Νεράιδας στήνει στις 9 το βράδυ τον Χορό της Λίμνης – Lake Party.
Χορηγοί είναι η Νεολαία και η Τοπική Κοινότητα Νεράιδας
Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράιδας

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

¨Ηταν Κάποτε¨ ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης - Νεράιδα



Υστερα από σειρά εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα, η παράσταση ¨Ηταν Κάποτε¨ του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σημείωσε προχθές το βράδυ μεγάλη επιτυχία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Νεράιδας. 
Οι τρεις ταλαντούχοι ηθοποιοί Βάσια Χρήστου, Χρήστος Πίτσας και Στέλιος Χλιαράς καθήλωσαν το κοινό εισπράττοντας ένα ζεστό χειροκρότημα για την καταπληκτική ερμηνεία των ρόλων τους. 
Με αυτή την παρθενική εμφάνιση ενός τέτοιου πολιτιστικού γεγονότος στην Νεράιδα και μετά τα θετικά σχόλια, ανταπόκριση του κόσμου, εύχομαι αυτή μου η πρωτοβουλία να αρωγός αντίστοιχων εκδηλώσεων και στο μέλλον, προσφέροντας στον κόσμο περισσότερες στιγμές χαράς. 
Ευχαριστώ για την υποστήριξή τους τον Δήμο Σερβίων Βελβεντού, τον Μορφωτικό Σύλλογο Ροδίτη, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Flash tv και TOP Channel, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΕΡΑ Κοζάνης και Veto91FM, τις ηλεκτρονικές σελίδες ai-vres, Live avles, Kozanimedia, Vetonews και όλα τα παιδιά του χωριού για την εθελοντική τους προσφορά.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Νέο σποτάκι Νεράιδα – ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ¨Ηταν Κάποτε¨



Ολα είναι έτοιμα για τις 7 Αυγούστου στην Νεράιδα, όπου θα δοθεί η παράσταση ¨Ηταν Κάποτε¨ από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης .
Εχουν ρυθμιστεί όλες οι λεπτομέρειες , προκειμένου η παρακολούθηση να είναι άνετη και ευχάριστη. Οι τρείς ταλαντούχοι Ηθοποιοί Χρήστος Πίτσας, Στέλιος Χλιαράς, και Βάσια Χρήστου, αναμένεται να μαγέψουν το κοινό με μια ανεπανάληπτη ερμηνεία των ρόλων τους στο έργο.
Η θεατρική σκηνή θα έχει φόντο την απέραντη Λίμνη, τα καταπράσινα και ψηλά Πιέρια και την φωτισμένη Γέφυρα, στο ειδυλλιακό αυτό τοπίο θα προστίθεται το φώς του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού, έτσι που η βραδιά θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη αυτών που θα παρευρεθούν.
Ωρα προσέλευσης 09 και ώρα έναρξης 09 και 30 το βράδυ.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ευχαριστώ όλα ΜΜΕ 

Ξενοφών Βαΐζογλου 

Πρόεδρος Νεράιδας .

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Νεράιδα - ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης 7 Αυγούστου 2012 9:30 το βράδυ



Για πρώτη φορά στην Νεράιδα το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης θα δώσει την παράσταση ¨Ηταν Κάποτε" την Τρίτη στις 7 Αυγούστου 2012 και ώρα 9 και μισή το βράδυ, στο Πάρκο της Εκκλησίας
Για την παράσταση θα δανειστώ την δήλωση που έκανε ο Κύριος Στεφανος Νταλάσης, Καλλιτεχνικός Δ/της-Σκηνοθέτης
•Μην χάσετε την εξαιρετική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με τίτλο «Ήταν Κάποτε».
Η παράσταση είναι σύνθεση λαϊκών παραμυθιών, αποτέλεσμα της δουλειάς τριών νέων καλλιτεχνών-ηθοποιών που δούλεψαν με σεμνότητα, απλότητα και καθαρότητα (βασικά στοιχεία του παραμυθιού) αναδεικνύοντας το μεγαλείου και την έντεχνη μαγεία της «δραματοποίησης» λαϊκών παραμυθιών.
Χωρίς υπερβολές, με λιτούς αλλά δυναμικούς φωτισμούς, με λιγότερα αλλά λειτουργικά σκηνικά αντικείμενα, δημιουργούν ένα παλλόμενο σύμπαν με ξεχασμένους αλλά συνεχώς επανεμφανιζόμενους κόσμους, αλλόκοτα αλλά και οικεία πλάσματα και δυναμικές σχέσεων ανθρώπων και μη.
Το παρελθόν και το παρόν, το χτες και το σήμερα αποτελούν μια αδιάσπαστη ενότητα, χωρίς ίχνος φολκλορισμού, γραφικότητας ή ακόμη και νοσταλγίας. Η ομορφιά του να ακούς και να βλέπεις «χτεσινές» ιστορίες με σημερινή διάθεση.
Οι τρείς ηθοποιοί ο Χρήστος Πίτσας, η Βάσια Χρήστου και ο Στέλιος Χλιαράς έκαναν τα πάντα, χωρίς ίχνος εσωστρέφειας (συνεργάστηκαν σε όλη τη προετοιμασία, διαμόρφωσαν το τελικό κείμενο, σκηνοθέτησαν, επιμελήθηκαν το εικαστικό μέρος, τη μουσική και τους φωτισμούς) και κάνουν τα πάντα…. προετοιμασία χώρου, υποδοχή κοινού, τεχνικά (φωτισμοί, ηχοληψία) χωρίς αυτό να επηρεάζει (μάλλον τουναντίον) το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.
Αφήγηση και δράση, ομορφιά και απλότητα δημιουργούν εξαιρετικές ερμηνείες. Ανεπιτήδευτος λόγος, καθαρές φωνές, δυνατές εικόνες, σεμνότητα στην ερμηνεία, δημιουργούν μια υποκριτική και αισθητική εμπειρία και ευφορία. Μάλλον κάπως έτσι (επαν)ορίζεται το υποκριτικό ταλέντο.
Ο χώρος του Μύλου αγκαλιάζει τα δρώμενα στην γεμάτη μνήμες και εικόνες αγκαλιά του και δημιουργεί για ακόμη μια φορά μια εναλλακτική σκηνική και πολιτισμική πρόταση.
Στεφανος Νταλάσης, Καλλιτεχνικός Δ/της-Σκηνοθέτης Διαβάστε περισσότερα