Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Οι Πρώτες Εκλογές στον Μορφωτικό Σύλλογο Νεράιδας


   Την Κυριακή των Βαΐων 28-4-2013 στις 12:00 έως 18:00 πραγματοποιούνται οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης του Μορφωτικού Συλλόγου Νεράιδας. 
   Η κάλπη θα τοποθετηθεί στο Κοινοτικό Κατάστημα Νεράιδας. 
   Οι υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο είναι επτά και για την Εξελεγκτική Επιτροπή είναι τρείς, προέρχονται όλοι από την Νεολαία Νεράιδας. 
   Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα μέλη του Συλλόγου, εγγραφές μελών μπορούν να γίνονται μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας. .  
   Πολύ σημαντική μέρα για την Νεράιδα η Κυριακή των Βαΐων, οι Νεολαίοι της Νεράιδας αποφασισμένοι να αναδείξουν τα Ηθη και Εθιμα του χωριού τους, συγκροτούν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νεράιδας. 
   Η Αγάπη και το Νεανικό τους Πάθος για την Νεράιδα, τους έκανε να ενωθούν και να πάρουν την πρωτοβουλία της ίδρυσης του Συλλόγου. 
   Χαίρομαι και νοιώθω Υπερήφανος γι΄αυτούς. 
Τους Εύχομαι να κάνουν όνειρα και τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα. Ξενοφών Βαΐζογλου 
Πρόεδρος Νεράιδας
Δήμου Σερβίων Βελβεντού

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Το Υδροπλάνο η Νεράιδα, η Γέφυρα και η Λίμνη



O Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού θέλοντας να εκμηδενίσει την απόσταση Πειραιάς-Λίμνη Πολυφύτου Νεράιδας αποφάσισε να αγοράσει ένα υδροπλάνο,  για να μπορεί ο ίδιος να πάει ταχύτατα από τα Σέρβια στην Αθήνα,  αλλά και για να έρχεται  γρήγορα στα Σέρβια ο συνταξιούχος πλέον Διονύσης.
 Ο Δήμαρχος μιας και υπάρχουν λεφτά αποσπά από την Αegean τον έμπειρο πλέον πιλότο Δημήτρη, μαθητής του συγγραφέα  της άσκησης..


Το υδροπλάνο  που δεν διαθέτει και πολλά “κονφόρ” ( ο Δήμος δεν έχει λεφτά για πέταμα)   έχει τέσσερα καθίσματα που αποτελούνται από  ιδανικά ελατήρια σταθεράς Κ=400π2Ν/m και το κάθε κάθισμα έχει  μάζα Μκ=10Kg . Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση και για κακή τους τύχη,  υπάρχει κύμα  στην λίμνη Πολυφύτου  Νεράιδας που κινείται με ταχύτητα u=1,5m/s, οπότε ο πιλότος  που έχει μάζα 70Kg αποφασίζει να κάνει μία μικρή δοκιμαστική βόλτα μέσα στην λίμνη, χωρίς να απογειωθεί το υδροπλάνο έχοντες επιβαίνοντες τον Δήμαρχο που έχει μάζα  80Κg  το Διονύση που έχει μάζα  75Κg και τον  δάσκαλο  του πιλότου που έχει μάζα  90Κg. Αν το υδροπλάνο κινείται με ταχύτητα u2= 4,5m/s  σε σχέση με τη γέφυρα και  κόντρα στο κύμα, ποιος από τους επιβάτες θα απολαύσει περισσότερο την βόλτα. Δίνεται ότι η συχνότητα ταλάντωσης των μορίων του νερού f=0,25Hz.
Α. Ο Δήμαρχος        Β. Ο Διονύσης         Γ. Ο Πιλότος         Δ. Ο Δάσκαλος

Η άσκηση είναι του Δασκάλου Χρήστου Ελευθερίου (πρώην Πρόεδρος Δημ. Συμβ. του Δήμου Σερβίων Βελεβντού).
Επειδή ο Δάσκαλος πολλές φορές  σε προηγούμενες ασκήσεις του χρησιμοποίησε την Νεράιδα,  για το λόγω αυτό όλη η Τοπική Κοινότητα, οι Κάτοικοι και οι Επιχειρηματίες τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ.
Πρόσθετα, όποιος από τους μαθητές λύσει την άσκηση και στείλει την απάντηση στο
email:  neraidaaskisi@gmail.com   θα έχει ένα  γεύμα  4 ατόμων , προσφορά  από  Καφέ – Πιτσαρία  της  Νεράιδας.
                                                                       
                                                                        Ξενοφών  Βαΐζογλου
                                                                        Πρόεδρος  Νεράιδας
                                                                    Δήμου Σερβίων  Βελβεντού
Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Νεράιδα - Κέντρο του Δήμου Σερβίων Βελεβντού




        Μεγάλη  ημέρα  σήμερα,  1η  Απριλίου  2013  για  την  Νεράιδα.
        Με  απόλυτη   μυστικότητα  και  μετά  από  πρόταση  της  ΜΚΟ  Βελβεντού, εδώ  και  πολλούς  μήνες  πριν,  ο Δήμαρχος  αποφάσισε  την  μεταφορά  του  Δημαρχείου  στην  Νεράιδα  και  την  μετονομασία  του  Δήμου  σε  Δήμος  Νεράιδας.

        Για το σκοπό αυτό  έχει  ανακαινισθεί  το  πρώην  Κοινοτικό Κατάστημα  Νεράιδας  σύμφωνα με τις ανάγκες  του Δημάρχου  και  των Αντιδημάρχων  του  Δήμου  Σερβίων Βελβεντού.
 



        Όπως  μου εκμυστηρεύτηκε  η  ενέργειά του αυτή , θα ομαλοποιήσει   τις  σχέσεις  του Δήμου  με  την  ΜΚΟ, αφού πλέον  η έδρα του Δήμου , θα είναι  σε ουδέτερο έδαφος.
        Η  εξαιρετική θέα  που διαθέτει  η  Νεράιδα, θα τον  εμπνέει  και  θα τον εμψυχώνει, βγαίνοντας  δε  στην  βεράντα  θα  μπορεί  με  μια ματιά, να ελέγχει  ολόκληρο  τον  Δήμο.
        Οι  Νεραϊδιώτες   μένοντας  ικανοποιημένοι, από  αυτήν  την  απόφαση του Δημάρχου,  στις αρχές  του Γενάρη  παρήγγειλαν  το αυτοκίνητο  με  τις  πινακίδες  ΔΝ142013 των  φωτογραφιών.
        Το αυτοκίνητο  με  το οποίο  θα μετακινείται  ο  Δήμαρχος   είναι εξοπλισμένο  με τα τελευταίας  τεχνολογίας  εξαρτήματα , έτσι  που  θα  έχει  από  τώρα  και  στο  εξής  ένα άνετο,  ξεκούραστο και ευχάριστο ταξίδι.  
Η  τελετή  παράδοσης  των  κλειδιών  θα  γίνει  στο νέο  Δημαρχείο  Νεράιδας  παρουσία  όλων  των κατοίκων,  στις  μία το μεσημέρι.  Στην συνέχεια  θα επακολουθήσει  δεξίωση  στο  Πάρκο  δίπλα  από την εκκλησία του χωριού.
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ  ΔΗΜΑΡΧΕ
                                                                Ξενοφών  Βαΐζογλου
                                                             Πρόεδρος  Δήμου  Νεράιδας
Διαβάστε περισσότερα